Silky klipp

En silky klipp innbærer å klippe snute ,ører, labber og hale. 

Før klipp

Hodet

Nesen: På neseryggen og snutespissen skal pelsen klippes kort. Kjenn etter hvor hjørnetannen sitter og tenk deg en linje fra tannen til indre øyekrok. Klipp pelsen kort fra området ovenfor linjen. Har hunden lang snute, klippes ikke så mye, og er snuten for kort klipper man til munnviken. Standarden foreskriver at lang fallende pels ikke skal forekomme, heller ikke at snuten skal være uten pels. Det er stygt og se en barbert snute, det skal finnes pels! Klipp bort hårene som irriterer øynene og lag en liten trekant mellom øynene slik at håret ikke faller ned. Lag en midtskill oppe på hodet, bruk effileringssaks og klipp litt på skrå fra midten og ut slik at du tynner luggen noe, gjør det samme på den andre siden. Meningen med det, er at da vil luggen få noen støttehår i fronten som hjelper til og holde luggen litt opp. Øynene skal sees.

 

Ørene: Ørene skal være uten lang pels. Her bruker jeg en maskin og klipper med hårene og helt ut. Jeg lar fingren min følge skjæret på under siden av øret, så når du klipper helt ut møter skjæret fingrenen min. På et stort øre lar man det være igjen pels i kant med den lille folden/rynken ved ørets basis på yttersiden. Tenk deg en skrå linje inn mot hodet der øret slutter, resten fjernes. Innsiden av øret skal også klippes, her skal all pels fjernes. Se samtidig etter om øret er rent, eventuelt tørk med en vattpinne.

Hode klipp

Hale

Halen: På halen lages en midtskill. Klipp så halen slik at 2 ½ cm står igjen. Fra oversiden skal en 2 ½ cm pels finnes, og denne skal formes med saks slik at pelsen faller pent. Først bruker jeg en vanlig saks og klipper av det overflødige håret og etter på går jeg over med ei effeleringssaks. På tuppen av halen kjenner jeg etter hvor halen slutter, holder fingrene der og klipper over. Lang pels på enden av halen får den til å virke lengre enn den er.

Hale klipp

Poter

Poter: Her bruker jeg og legge hunden på rygg i en sakko-sekk (pute fylt med isoporkuler) slik at hunden ligger stødig. Trekk ned den lange pelsen som er oppover føttene og klipper med maskin med et labbeskjær nederst på poten. Klipp mot hårene. Pels mellom tredeputene klippes også bort. Hvis jeg straks skal på utstilling klipper jeg potene for hånd med en effeleringssaks så den ikke skal bli så kort. Silkyens pels skal se naturlig kort / slitt ut - ikke klippet. Sett hunden på bordet, børst ned pelsen og stuss pelsen som vokser ned fra foten og utover labbene. Pelsen skal ikke berøre marken når Silkyterrieren står. Labbene skal alltid sees.  Bruk aldri en vanlig saks, det ser ikke naturlig ut. Til slutt klippes klørne, de skal heller ikke nå ned i gulvet når hunden står.

Da har vi fått en fin silky klipp.

Pote klipp

Sjekk også

Tenner: Man bør gjøre det til en vane og undersøke tennene med det samme man steller hunden sin. Har den mye tannstein bør dette skrapes bort med en tannskrape. Hvis man begynner når hunden er valp og fortsetter regelmessig, er ens egen tommelfinger negl det beste verktøyet. I alvorlige tilfeller må man oppsøke veterinær, som fjerner tannstein med ultralyd under narkose. 

Utstyr: Når jeg steller og klipper bruker jeg maskin på ører og poter. På snute, hale og pels som dekker til potene slik at de ikke vises, bruker jeg saks og effelerings saks. En fin tinnet kam til og børste ned pelsen er også kjekt og ha.

Ferdig klipp.