Bading

Vi starter først med å gi Silkyen et bad. (Tørr og skitten pels skal IKKE børstes ut før man bader den, det er mye bedre og børste ut pelsen/tover etter badet). Bruk en sjampo av god kvalitet, les bak på flasken om den skal vannes ut før bruk. Ferdigblandet sjampo holder seg over lang tid, has gjerne på ei spruteflaske/ ketchupflaske for enklere påføring. Fukt pelsen og fordel sjampoen jevn. Ikke masser pelsen, da dette medfører unødvendig floking. Skyll ut å gjenta hvis pelsen er veldig skitten eller innsatt med olje. Ha i balsam, den skal ikke vannes ut. Konsentrert balsam gir best effekt. La gjerne balsamen få virke i noen minutter, før du skyller pelsen godt. Klem pelsen tørr med en håndduk, ikke frotter. Tilsett spraybalsam (pelsolje) i den fuktige pelsen. La Silkyen lufttørke, til pelsen er nesten tørr.

Tips: Klipp gjerne klørne, nå som de er myke etter badet.

Børsting

Nå som pelsen neste er tørr er den best og børste/kamme fri for floker. Start nederst på bena, trekk pelsen opp og slipp ned lag for lag mens du børster. Til dette egner en nylon/naturhårsbørste seg godt.

Ved floker, spray på litt ekstra balsamspray/pelsolje og trekk floken fra hverandre med fingrene, hold i pelsen innerst mot huden og kam ut resten med en rullekam. En rullekam ser ut som en vanlig kam, men tinnene ruller.

 

Pelsprodukter