Bur

Jeg anbefaler å kjøpe et bur som valpen kan lære seg å sove i første tiden og bruke på bilturer. Et ferplast atlas 30 eller 40 bur er et greit valg , 30/40 betegner str. på buret .  Til underlag, spesielt til valper og på vinteren, er det fint med et varmeteppen/vetbed som slipper fuktighet igjennom og føles like tørt hele tiden. 

Seng

Det er viktig at valpen har en fast soveplass som er skjermet for litt støy og bevegelser. Der kan den få sove i fred når den har lagt seg. Her finnes det masse på markedet.Anbefaler ikke flettede kurver, disse vil valpen fort sette tennene i og kan også skade seg på når det blir tygd på. Silky er gjerne glad i gode lune senger.

Bånd og sele

Til halsbånd finnes det masse å velge i, men ønsker du noe som tar vare på pelsen, må du kjøpe et silke halsbånd fra valpen er ca 6 mnd. Hund som Hobby i Trondheim har disse eller noe i mykt skinn. Anbefaler å ha et refleks bånd til mørke kvelder. Mange liker å bruke flexi linje, men lær valpen å gå i et fast bånn også. Dette er viktig når flere er ut på tur, å at vi har kontroll på hunden vår. Om dere er intessert i sele , så sitter NON-Stop sin sele i str 2 perfekt på voksen silky ,noen store hanner passer best i str 3. Dette er en god og polstrert y sele. Til valp anbefales en sele som kan justeres da den vokser mye de første månedene.  Husk å ta med hundeposer på tur og plukk opp etter vår hund. Da blir det mye triveligere for de som kommer etter oss!

Sjampo og balsam

En silky bades som regel en gang i uka. Da er det viktig med en god sjampo og balsam som ikke tørker ut pelsen og huden til hunden. Det finnes mange typer på markedet, Kw mandelolje sjampo er god og gir i fra seg fuktighet til pelsen . Som balsam bruker jeg  1#All System sin Botanical Conditioner . Vann alltid ut sjampo og balsam, bruk ei sprut flaske (ei ketchup flaske for eksempel) så er det enklere og fordele utover i pelsen. Etter jeg har skylt ut balsam klemmer jeg ut vannet og klemmer pelsen  tørr med en håndduk. 

Pelsolje

Etter et bad gir jeg de som er i full pels evt. floker mye, noen dusjer med  KW pels minklolje. KW sin minkolje/pelsolje er et fint valg om du vill sette inn pelsen for å ta vare på den til evt utstilling. Eller når den er på sitt verste flokestadige når valpepelsen byttes ut til voksen pels. Puttes på ei spray flaske for en jevnere fordeling, haes gjerne i en fuktig pels. Da er pelsen enklere og børste ut etterpå.

Børster og kammer.

En god børste er ikke for hard og ikke for spiss i tinnene så den riper i huden til hunden. Til utbørsting av floker anbefaler jeg ei naturhårsbørste med plastinner i og /eller en flexi karde. En vanlig børste bruker jeg til å børste pelsen på plass, lage midtskill. "Smøre" børsten fra KW er her et mykt og godt valg.
Kam som har to forskjellige sider med tetthet mellom taggene eller en rullekam  er å anbefale. Dette til å få løst opp floker med og til å gå igjennom pelsen for sjekk at den er helt floke fri. I kammer bruker jeg selv helstøpt kam fra Greyhound, disse tåler litt mere. Men Phaganini har også gode kammer med anistatisk belegg på.

Klotang

Klotang må man ha, her anbefaler jeg Millers klotang. Den har et godt stål og holder seg bra lenge. Er også veldig kjekt å ha en liten  boks med blodstopp middel om man skulle være uheldig å klippe litt for langt inn, om man har dette for hånd føler man seg litt tryggere. Alle silky har svarte klør, så du ser ikke nerven. Valpene bør man trene med og ta heller litt om gangen enn for mye til å starte med. Jeg anbefaler ca 1 gang i uka eller hver 14 dag i allefall. Gjør alltid ferdig det du har startet på. Jeg legger valpene på rygg i fanget mitt og koser litt så de slapper av når jeg starter på.

Saks og maskin.

Med en effileringssaks og ei liten butt saks kommer du langet med stell av pels på hale, poter og ved øyne. På ørene bruker jeg gjerne en liten klippemaskin. Ønsker man klippe kroppen kort anbefaler jeg en KM 10 maskin med et 3F skjær, eller 10 skjær og avstandsskjær i ønsket lengde.

Mars Coat King

For de som ønsker å holde hunden sin jamt kort hele tiden, men ikke klipt ned, kan man benytte seg av en coat king. Med denne "børster" man bare  hunden på de områdene man ønsker og tynne ut. Coat kingen vil kutte av pelsen og gradere den. For at dette skal virke på en silky pels må man bruke den som er fin tinnet. Dette skal ikke brukes på en utstillingspels!!!!

Annet nyttig utstyr

# Dekke til vinteren
# Regn dekken
# Refleks dekken om du ferdes my langs trafikert vei 
# Sherpa Bagg

# Tagg
# Urin Off eller Sanibox vaskemidell
# Tannkost og tannkrem, evt. plaqueoff pulver