Badetid

Bading

Stelletid

Stelletid bør være hyggelig for både deg og hunden. Det er derfor viktig at du starter med rutiner rundt dette med engang du får valpen din. Til å begynne med er det viktig med korte økter med forsiktige hender og mye tålmod. Ikke forvent for mye i starten. Velg rette tidspunktet slik at valpen er litt sliten, og har fått lekt i fra seg før du starter. Jo yngre valpen er, jo kortere økter. Ditt mål er at valpen skal lære seg reglene rundt stelletiden. Lære den og sitte stille, stå og ligge nede. Lære den også å sjekke tenner, ører og poter. Hvordan du oppfører deg betyr mye, så sørg for at du selv er rolig og snakk rolig til valpen mens du holder på. Gjøre det gøy og komme på bordet og stelle seg uten for mye lek, godbiter her er en god ting.

Bading

Vi starter først med å gi Silkyen et bad. (Tørr og skitten pels skal IKKE børstes ut før man bader den, det er mye bedre og børste ut pelsen/tover etter badet). Bruk en sjampo av god kvalitet, les bak på flasken om den skal vannes ut før bruk. Ferdigblandet sjampo holder seg over lang tid, has gjerne på ei spruteflaske/ ketchupflaske for enklere påføring. Fukt pelsen og fordel sjampoen jevn. Ikke masser pelsen, da dette medfører unødvendig floking. Skyll ut å gjenta hvis pelsen er veldig skitten eller innsatt med olje. Ha i balsam, den skal ikke vannes ut. Konsentrert balsam gir best effekt. La gjerne balsamen få virke i noen minutter, før du skyller pelsen godt. Klem pelsen tørr med en håndduk, ikke frotter. Tilsett spraybalsam (pelsolje) i den fuktige pelsen. La Silkyen lufttørke, til pelsen er nesten tørr.

Tips: Klipp gjerne klørne, nå som de er myke etter badet.

Klar for børsting, børstes lag for lag

Børsting/ kamming.

Nå som pelsen neste er tørr er den best og børste/kamme fri for floker. Start nederst på bena, trekk pelsen opp og slipp ned lag for lag mens du børster. Til dette egner en nylon/naturhårsbørste seg godt.
Ved floker, spray på litt ekstra balsamspray/pelsolje og trekk floken fra hverandre med fingrene, hold i pelsen innerst mot huden og kam ut resten med en rullekam. En rullekam ser ut som en vanlig kam, men tinnene ruller.

 

Ferdig stelt

Ferdig.

 Her er det ferdige resultatet. Jeg bader og steller mine voksne silky ca. en gang i uken. Valpene børster jeg mye oftere, dette for å venne de på. I starten kan en god regel være 5 min om dagen med stelle tid.

Pelsprodukter

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.09 | 17:50

Finnes det tegning som viser korleis en klipper Silkyen? Og korleis effileringssaksa skal ligge over nasen under klipp.
Likeens mot auene.

...
28.04 | 11:17

Hei!
Jeg er veldig interessert i å kjøpe hanvalp fra dere. Vi har snakket på FINN,jeg vil stå på deres venteliste til neste kull. Bor i Oslo. mvh Linda Svenning

...
15.02 | 19:06

Hei. Er veldig interessert i å kjøpe en valp fra dere. Vi bor på Tiller og kan gjerne hilse på hvis dere vil selge oss en valp. Tlf:47291457

...
07.09 | 21:47
Stell av silky har mottatt 3
Du liker denne siden